Stołówka

Jadłospis

śniadanie obiad: zupa obiad: II danie podwieczorek
poniedziałek Kanapka z masłem, pomidor, herbata z cytryną i miodem, płatki z mlekiem Z zielonego groszku Skład: groszek zielony, ziemniaki, włoszczyzna paski, mąka, śmietana 18% Kluski kładzione z cukrem trzcinowym, sok 100 %b owoc Skład: mąka, jaja, mleko, cukier trzcinowy, masło Galaretka owocowa z bitą śmietaną, biszkopty
wtorek Pieczywo mieszane z masłem, wędlina, ogórek zielony, herbata z cytryna i miodem Krupnik Skład: kasza jaglana, ziemniaki, włoszczyzna paski, kiełbasa, jarzynka Naleśniki z dżemem lub cukrem trzcinowym, pomarańcze, woda mineralna Skład: mleko, mąka, dżem, cukier trzcinowy, olej Jogurt naturalny z musli, herbata z cytryną
środa Bułka orkiszowa i pszenna z masłem, kiełbaski leszczyńskie na ciepło, herbata z cytryną i miodem Pomidorowa z makaronem Skład: makaron, porcja rosołowa, koncentrat pomidorowy, marchew, seler, por Kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki Skład: schab b/k, bułka tarta, jaja, olej, sól, pieprz, ziemniaki, buraczki tarte Budyń z musem jagodowym, ciastka, woda
czwrtek Rogal mleczny z masłem i dżemem, herbata z cytryną i miodem, płatki z mlekiem Rosolnik Skład: ryż, porcja rosołowa, marchew, seler, por, marchew, sól, pieprz Kotlet po parysku, ziemniaki, surówka z marchewki, woda mineralna Skład: filet drobiowy, jaja, por, mąka, olej, ziemniaki, sól, marchewka tarta z ananasem Ciastka zbożowo owsiane, kawa zbożowa z mlekiem, banan
piątek Pieczywo mieszane z masłem i pastą jajeczną, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem Ziemniaczana z koperkiem Skład: ziemniaki, włoszczyzna paski, koper, mąka, jarzynka, śmietana 18% Pyzy drożdżowe z sosem, kapusta czerwona gotowana, sok 100% owoc Skład: pyzy drożdżowe, sos własny, kapusta czerwona Bułka z czekoladą, mleko, jabłko

godziny obiadów

klasa I

11:20 - 11:35

klasa II

11:25 - 11:40

klasa IV, Va, Vb

11:15

klasa VI, VII

12:15

klasa IIIa, IIIb gimnazjum

12:15