Jadłospis
01.03.2021 - 05.03.2021
Śniadanie | Obiad: zupa | Obiad: II danie | Podwieczorek* | |
---|---|---|---|---|
poniedziałek | Rogal z dżemem, kawa zbożowa, papryka, herbata z cytryną i cukrem trzcinowym | Zupa Kapuśniak z kiszonej kapusty na wywarze mięsnym | Pierogi leniwe z cukrem trzcinowym i masłem, owoc | Sałatka owocowa z bitą śmietaną ,ciastko zbożowe, woda |
wtorek | Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, pomidor, ogórek zielony, herbata z cytryną i cukrem trzcinowym | Zupa Rosół z makaronem | Pałka drobiowa pieczona, ziemniaki puree, mizzeria | Galaretka owocowa z bitą śmietaną, biszkopty, woda |
środa | Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, pomidor, herbata z cytryną i cukrem trzcinowym | Zupa z fasoli szparagowej | Spaghetti z mięsem mielonym, owoc | Budyń na mleku z musem owocowym, woda |
czwartek | Pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa, pomidor, sałata, herbata z cytryną i cukrem trzcinowym | Zupa Marchewkowa z makaronem | Kluski śląskie z sosem i kawałkiem mięsa, kapusta kiszona gotowana | Kanapka z masłem i miodem, herbata, owoc |
piątek | Pieczywo mieszane z masłem, płatki na mleku, papryka, herbata z cytryną i cukrem trzcinowym | Krem z kalafiora | Ryba pieczona, ziemniaki puree, surówka z modrej kapusty | Bułka z kruszonką, mleko, woda, owoc |
*tylko dla dzieci z przedszkola
godziny obiadów
Zerówka
11.30 - 12.00
klasy I - VIII
11:25 - 11:35
12.20 - 12.35